Image

NCC säljer q-märkt och bygger nytt

Bygg/Arkitektur NCC säljer ett mindre q-märkt bostadshus i Tobaksmonopolets historiska kvarter på Söder i Stockholm till Fondex AB. I samma kvarter bygger NCC 91 nya bostäder.
Publicerad den 16 December 2013
NCC säljer byggnaden till vänster i bild och påbörjar inom kort den gröna byggnaden mitt i bild. Bild: NCC
NCC säljer byggnaden till vänster i bild och påbörjar inom kort den gröna byggnaden mitt i bild.

De cirka 15 lägenheterna i fastigheten som NCC säljer till Fondex förblir hyresrätter, medan de 91 nya lägenheter blir bostadsrätter. Försäljningen inleds i januari 2014.

– Nu har det q-märkta bostadshuset från 30-talet kommit i goda händer hos Fondex. Det innebär att hyreshuset blir kvar och att NCC nu trappar upp arbetet med att utveckla kvarteret med närmare 200 nya bostäder, säger Jan Kalms, affärsutvecklare NCC Boende.

I samband med att NCC, i samarbete med Savills har sålt det befintliga bostadshuset med hyreslägenheter och affärslokaler till Fondex AB tar planerna för de nya bostadsrätterna ytterligare fart. De första 91 lägenheterna börjar säljas i slutet av januari 2014.

NCC köpte 2007 flera fastigheter inom kvarteret Tobaksmonopolet mellan Rosenlundsgatan och Ringvägen på Södermalm i Stockholm. Försäljningen av bostadshuset är en del av NCC:s planerade utveckling av kvarteret och nu startar byggnationen av de nya bostadshusen.

– Här ger vi Stockholmarna möjlighet att bo riktigt bra på Söder och vi hoppas kunna påbörja bygget av husen i den första etappen i början av 2014. Vi har redan utfört markarbetena på tomten, säger Fredrik Hemborg, regionchef flerbostadshus Stockholm.

NCC har under flera år och tillsammans med Stadsbyggnadskontoret och Nyréns arkitektkontor, arbetat fram detaljplanen och kan i en första byggnadsetapp erbjuda 91 lägenheter. I en senare etapp där detaljplanearbete fortfarande pågår planeras ytterligare cirka 100 lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige