Image
Porshöj i centrala Herning.
Porshöj i centrala Herning. Bild: Anette Roien

NCC renoverar 441 lägenheter i Danmark

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av FällesBo att utföra omfattande renovering av 21 bostadshus med totalt 441 lägenheter i Porshöj i centrala Herning, Danmark. Uppdraget är en totalentreprenad och uppgår till cirka 550 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Juni 2023

Bostadsområdet byggdes på 1960-talet och är nu i behov av renovering. Här ska det nu skapas ljusa, moderna och energieffektiva bostäder för de boende i området, och äldre problem med köldbryggor och fukt ska åtgärdas i lägenheterna. De boende kommer bland annat att få nya, större badrum, nya kök och nya ytskikt. De tekniska installationerna kommer att bytas ut och husen kommer att få ny ventilation och värmeanläggningar.

I NCC:s uppdrag ingår även att förse husen med nya tak, fönster och entréer samt balkonger i samtliga kvarter. I elva av husen kommer även hissar installeras. Utomhusområdena kommer att förnyas för att skapa aktiviteter för alla åldrar året runt. Det ska bidra till att främja social aktivitet och gemenskap, som tillsammans kan skapa ett säkert och trevligt bostadsområde.

– Sådana här stora och omfattande renoveringsprojekt är precis en av våra kärnkompetenser. Här säkerställer vi att de boende får moderna och energieffektiva lägenheter och en bra boendemiljö i områdena runt husen. Vi tar helt enkelt ett helhetsgrepp för att lyfta hela området, säger Catharina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Arbetet inleds i tredje kvartalet 2023 och förväntas avslutat under sommaren 2027. Ordern om cirka 550 miljoner kronor orderregistreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige