Image

NCC lanserar koncept för miljonprogrammet

ENERGI De närmsta åren står Sveriges miljonprogramsområden inför omfattande renoveringar. NCC har därför utvecklat ett nytt helhetskoncept, ”Hållbar renovering”, som ska skapa lönsamma synergieffekter mellan renovering, energieffektivisering och underhåll. Kombinationen skapar bättre förutsättningar att göra renovering till en bra investering.
Publicerad den 12 April 2010

I Halmstad har NCC påbörjat ”Hållbar renovering” i 91 lägenheter för Apartment Bostad. Här är energibesparingen helt avgörande för renoveringsprojektets totalekonomi och därmed en förutsättning för att projektet kan genomföras. Liknade projekt startar snart även i Upplands Väsby där energianvändningen beräknas sjunka långt under nyproduktionsstandard.

- Genom att kombinera renovering med åtgärder för energibesparing och underhåll kan fastighetsägarens investeringskalkyl optimeras. Det kan vara en förutsättning för att genomföra en renovering, säger Fredrik Wahlqvist, projektutvecklare för Hållbar renovering.

Konceptet tar hänsyn till att varje kund, fastighet och område har unika förutsättningar. Därför utvecklar kunden och NCC, genom samarbete i partnering, ett relevant paket av åtgärder för energibesparingar och lägre drift- och underhållskostnader.

- Målsättningen är att kunden inte ska behöva röra sin fastighet på 20 år. Arbetet ska också genomföras effektivt med minimal störning för hyresgästen, säger Fredrik Wahlqvist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige