Image

NCC bygger seniorlägenheter för 105 miljoner

BYGG NCC Construction Sverige bygger 60 seniorlägenheter för målgruppen 55+ i centrala Linköping på uppdrag av Stångåstaden. Husen byggs med material och produkter som påverkar miljön så lite som möjligt både vid tillverkning, användning och rivning, vilket ger en sund boendemiljö. Ordern är värd 105 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juni 2010

De 60 hyresrätterna byggs mitt i Linköping i hörnet S:t Larsgatan och Torkelbergsgatan. Allt byggnadsmaterial väljs för att ge huset en så miljöanpassad livscykel som möjligt.

- NCC bygger alltid med miljöanpassade material och produkter, långt under gränsvärdena för vad som kan påverka hälsa och miljö. Här tas hänsyn till hela livscykeln; materialen är varken skadliga att framställa, hantera, leva med, eller vid rivning, säger Stefan Fredriksson, affärschef, NCC Construction, region Syd.
Lägenheterna beräknas använda 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år, vilket är lägre än byggreglernas krav på en energianvändning på max 110 kWh/m2 och år.

Hyresrätterna ryms i tre byggnader som uppförs på dagens Tinnerbäcksparkering. En del av de p-platser som försvinner, ersätts av ett garage i husen med 52 p-platser för allmänheten, men också 46 p-platser för de boende i huset. Hissar går direkt ner i garaget.

Husen får även en övernattningslägenhet och en gemensamhetslokal. Bastu och terrass med utsikt ligger högst upp i ett av husen. Bottenplanet har en lokal för kommersiell verksamhet. Minst en i hushållet ska vara 55 år för att få ett kontrakt.
Arbetet startar i augusti 2010 och beräknas vara klart i april 2012. Totalt sysselsätts 40 personer varav 20 är NCC-anställda.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige