Image

NCC bygger seniorboende i Uppsala

BYGG NCC Construction Sverige bygger ett seniorboende 55+ i Svartbäcken i Uppsala. De 36 lägenheterna är fördelade i två hus som byggs på ett av Uppsalas äldre sjukhusområden. Husen anpassas till den historiska bebyggelsen. Beställaren är Uppsalahem AB och bygget genomförs med samarbetsformen partnering. Ordern är värd 40 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Oktober 2009

NCC bygger sedan tidigare äldreboendet Västergården i Svartbäcken. I somras revs en gammal byggnad för att ge plats åt seniorboendet Södergården strax intill. Uppsalahem kommer äga och hyra ut lägenheterna som beräknas vara klara för inflyttning i oktober 2010.

– Precis som de gamla husen får de nya en ljus putsad fasad. Det större huset placeras på samma plats som det gamla för att bilda en gård med övriga hus, säger entreprenadchef Magnus Larsson på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Den större byggnaden rymmer 27 lägenheter i storlekar 2 till 3 rum och kök, samt några 1:or med öppen planlösning. Det mindre huset blir ett punkthus i tre våningar mitt på gården med nio lägenheter. Alla lägenheter har balkong eller markterrass.

Husen byggs på ett tvåhundra år gammalt sjukhusområde och hänsyn tas till omgivande kulturmiljö och till det tidigare huset som byggdes på 1930-talet. Arbetet har startat och totalt sysselsätts cirka 20 NCC-anställda.

Södergården är det femte partneringprojektet som NCC genomför med Uppsalahem. Även Olli och Dunge Arkitekter AB deltar i detta samarbete. Partnering är en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige