Image

NCC bygger ny förskola i Varberg

Bygg/Arkitektur NCC startar nu byggnationen av förskola nummer tre i det avtal om fem förskolor som NCC ska bygga åt Varbergs kommun. Ordervärdet är cirka 50 miljoner kronor.
Publicerad den 21 September 2016

Österängens förskola är den tredje förskolan som NCC bygger i Varberg inom ramen för ett avtal som omfattar fem förskolor.

Grundkonceptet för förskolorna är utvecklat i strategisk partnering, en strukturerad samarbetsform där fokus ligger på en öppen och nära dialog mellan alla inblandade.

– Samarbetsformen gör att Varbergs kommun  kan satsa på en långsiktig och hållbar ekonomisk lösning för barnomsorgens lokalbehov, säger Stefan Berntsson, projektledare, Varbergs Fastighets AB.

– Vi har givetvis dragit erfarenhet från de tidigare projekten vi har gjort ihop. Ambitionen är att skapa förskolor där personalen och barnen får en bra miljö att arbeta och vara i och vi arbetar utifrån ett koncept där vi gör justeringar från förskola till förskola. Byggnaden blir flexibel och även enkel att bygga till och förändra i framtiden, säger Shahroz Sahba, affärschef på NCC Building.

Förskolan, som ska stå klar i september 2017, blir totalt 1 888 kvadratmeter stor kommer ge plats för cirka 200 barn. Det blir åtta nya avdelningar i anslutning till Bolmens förskola som har två avdelningar.

Byggnaderna ska förbindas och får nytt gemensamt tillagningskök.

Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building. 

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige