Image

NCC bygger hyresrätter i Kiruna

Bygg/Arkitektur NCC bygger 62 hyreslägenheter, enligt konceptet NCC Folkboende, i Kiruna åt LKAB. Ordern är värd 70 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Juni 2013

– Det är stor brist på bostäder i Kiruna, dels för att gruvan utökas och boende i området måste flytta och letar ny bostad, men också för att gruvdriften har ökat kapaciteten. Det skapar fler jobb och allt fler flyttar hit, säger Peter Johansson, affärschef NCC Construction, region Norrland.

Lägenheterna byggs i bostadsområdet Terrassen i två så kallade punkthus i sju respektive sex våningar där de boende får en vidsträckt utsikt. Av de 62 lägenheterna blir 29 tre rum och kök och 33 två rum och kök.

Det är första gången som NCC Folkboende byggs i Norrbotten. Bostadstypen finns på andra platser i landet och byggs även inom NCC:s avtal med Sabo. Lägenheterna är yteffektiva, vilket betyder att de har en genomtänkt planering för att ge hyresgästen hög boendekvalitet på liten yta. Drift- och underhållskostnad är låg eftersom energianvändningen är mycket lägre än byggnormen. Husen byggs hantverksmässigt och i rejäla material, men ändå till låg byggkostnad och på kort tid.

Arbetet startar i september 2013 och husen beräknas vara klara för inflyttning i december 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige