Image
NCC bygger 148 sviter i hotell Riviera Strand i Båstad.
NCC bygger 148 sviter i hotell Riviera Strand i Båstad. Bild: Möller Arkitekter

NCC bygger hotellsviter i Båstad

Bygg/Arkitektur Ett av Sveriges första badortshotell, Riviera Strand i Båstad får nya hotellbyggnader. NCC bygger 148 sviter och renoverar den anrika funkisrestaurangen på uppdrag av AB Himmelslövs Havsbad. Arbetet sker i partneringsamarbete och ordern är värd cirka 200 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Januari 2014
NCC bygger i Båstad. Bild: Möller Arkitekter
NCC bygger i Båstad.

Hotell Riviera byggdes som ett av Sveriges första badortshotell 1932 intill stranden i Malen i Båstad. Nu ska hotellet byggas om till ett modernt hotell i tre plan med 148 sviter, ett poolhus, gym samt restaurang och parkeringsgarage.

– Det behövs fler hotell på Bjärehalvön och Båstad så det känns bra att bidra till turistnäringen. Just hotell Riviera har många som bott i Båstad minnen av och det är roligt att få återskapa det till den glans som det förtjänar. Det blir en spännande uppgift att hitta en modell så att det gamla blir funktionsdugligt och harmonierar med det nya vi bygger, säger NCC:s affärschef Joakim Stenberg.

Delar av den ursprungliga byggnaden från funkistiden renoveras varsamt och integreras med två nya byggnader i tre plan samt ett poolhus. Ett 50-tal av sviterna säljs som ägarlägenheter. Alla sviter kommer att ha en egen uteplats eller stor balkong och gemensamma takterasser.

– Vi är glada att kunna bevara hotellets historia i restaurangen och tack vare de nya byggnaderna kan hotellet ta emot betydligt fler gäster än tidigare. Redan nu har vi en lång intresselista med ett 100-tal namn till ägarsviterna, säger Anders Nelson, vd för Himmelslövs Havsbad, som bland andra ägs av entreprenörerna Erik Paulsson, Mats Qviberg och Douglas Roos.

NCC:s arbete startar omgående och beräknas vara klart under sommaren 2015. Som mest sysselsätts ett hundratal personer i projektet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige