Image
NCC bygger 54 hyreslägenheter i Norrköping.
NCC bygger 54 hyreslägenheter i Norrköping. Bild: SandellSandberg

NCC bygger 54 hyreslägenheter i Norrköping

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Hyresbostäder i Norrköping AB bygga två sjuvåningshus med totalt 54 hyreslägenheter i östra Norrköping. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 85 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Maj 2021

– Det byggs många nya bostäder i Norrköping men vi ser att efterfrågan fortfarande är stor. Lindö är en ny stadsdel för oss och som inte har så många hyresrätter sen tidigare. Tillsammans med NCC ser vi fram emot att skapa fler attraktiva bostäder i detta natursköna område, säger Lars Löfgren, marknadschef Hyresbostäder i Norrköping AB.

Projektet omfattar nybyggnation av bostadskvarteret Aktern 1 som uppförs i stadsdelen Lindö i östra Norrköping. Kvarteret kommer att bestå av två hus i sju våningar med totalt 54 hyreslägenheter om 2–4 rum och kök. Trapphusen placeras centralt för att ge samtliga lägenheter mer ljus med fönster åt två väderstreck.

Husen får tak och fasader i plåt som med rundade hörn ska förstärka flödet genom tomten. I uppdraget ingår även att skapa utemiljöer med planteringar, samvaroytor och lekplatser. NCC kommer även att bygga parkeringsplatser i anslutning till husen.

Bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god inomhusmiljö och sunda material.
– Vi tar med oss vår samlade kompetens av att bygga bra och hållbara bostäder. Nu ser vi fram emot att sätta spaden i marken för att tillsammans med Hyresbostäder bygga fler nya hem för Norrköpingsborna, säger Camilla Einarsson, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker under våren 2021. Inflyttning är planerad till vinter/våren 2023.

Affären uppgår till cirka 85 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige