Image
Daniel Larsson.
Daniel Larsson. Bild: Nabo

Nabo köper två skånska bolag inom fastighetsförvaltning

Bolag Nabo förstärker sin position i Skåne genom att två bolag inom fastighetsförvaltning ansluter sig – Bonea och Akevo. Förvärven är det andra och tredje på kort tid som innebär att Nabo utökar sin marknadsandel och lokala närvaro i Skåneregionen.
Publicerad den 22 September 2020

– Med dessa två starka bolag samt förvärvet av Örehus i Skåneregionen tar vi några rejäla kliv på vår resa att forma framtidens förvaltning och bli Sveriges ledande förvaltare av flerbostadshus. Vi leder digitaliseringen inom branschen samtidigt som vi växer snabbt både organiskt och genom de förvaltare som nu ansluter sig till Nabo, säger Daniel Larsson, vd för Nabo.

Skånska Bonea och Akevo som erbjuder ekonomisk förvaltning till bostadsrättsföreningar ansluter sig till Nabo. Med förvärvet av Örehus Fastighetsförvaltning i början av september har nu tre bolag i Skåne anslutit sig, vilket innebär att Nabo blir en mycket stark helhetsleverantör inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning med lokal förankring. Tillsammans har Bonea och Akevo 20 medarbetare, cirka 250 kunder och 17 miljoner kronor i omsättning med en mycket god tillväxt och lönsamhet. Bonea blev även utnämnt till DI Gasell 2019 samt till Superföretag i Veckans affärer 2019.

Ägarbytet innebär att bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Skåne nu kan få hjälp av en väletablerad helhetsleverantör för alla typer av tjänster inom bostadsrätts- och fastighetsförvaltning. Digitaliseringen inom branschen som pågår för fullt tar även ett kliv framåt, där kunderna på sikt kommer få tillgång till Nabos digitala plattform och även nya smarta digitala verktyg.

– Digitalisering är en viktig pelare inom Nabos verksamhet och strategi. Att både erbjuda våra kunder en plattform som förenklar vardagen samtidigt som vi blir systemleverantör till några av de största och viktigaste aktörerna i branschen är en spännande utmaning med mycket stor potential, avslutar Daniel Larsson, vd för Nabo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så påverkas marknaden av Amazons intåg

Handel Efter år av spekulationer och väntan har Amazon nu lanserats i Sveriges. Emma Hernell, vice vd för HUI Research, berättar för Fastighetssverige om handelskonsekvenserna av Amazons etablering, hur köpmönstren kan förändras och vilka konsumtionssegment som framför allt utmanas av den amerikanska jätten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY