Image
Trond Dahle, Multiconsult, Rolf Maurseth, Link arkitektur och Christian N Madsen, Multiconsult.
Trond Dahle, Multiconsult, Rolf Maurseth, Link arkitektur och Christian N Madsen, Multiconsult. Bild: Link

Multiconsult tar över Link arkitektur

Bygg/Arkitektur Link blir från 15 september ett helägt dotterbolag till Multiconsult. Den norska teknikkonsulten var sedan tidigare Links största aktieägare.
Publicerad den 12 Augusti 2015

Multiconsult övertar i och med transaktionen alla tidigare ägares andelar. Säljare är WSP Europe och fyra av företagets anställda. Hela Link arkitektur är värderat till 160 miljoner norska kronor.

Link arkitektur är ett av de största arkitektkontoren i Norden med cirka 350 medarbetare fördelade på 13 orter i Norge, Sverige och Danmark. Link arkitektur AB i Sverige består av cirka 150 personer, Link arkitektur AS i Norge cirka 200 och Link arkitektur Aps i Danmark fem.

Link arkitektur har haft en stark tillväxt i Sverige de senaste åren med flera stora prestigeprojekt som ny- och ombyggnaden av Södersjukhuset, Citybanans nya station City samt inredningen av Stadsbiblioteket i Göteborg.

Multiconsult har som avsikt att upprätthålla Link arkitektur som ett eget varumärke och arkitektkontoret kommer att vara organiserat som ett helägt dotterbolag till Multiconsult.

- En enda ägare kommer att ge Link arkitektur stärkt genomförandeförmåga och därmed större möjligheter att fortsätta utveckla Link arkitektur som ett av Nordens ledande arkitektkontor, säger John Lydholm, vd för Link arkitektur AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige