Image

Mörtstedt: ”Bra läge att köpa”

Bolag Sten Mörtstedts CLS Holdings lämnade sin halvårsrapport i går, en rapport som fick aktien att stiga med hela 8,6 procent på Londonbörsen. Mörtstedt skriver i rapporten att det nu är bra tider för att köpa fastigheter.
Publicerad den 15 Augusti 2013

CLS resultat efter skatt steg med 6,6 procent till 22,7 miljoner pund för årets första halvår.

Bolagets portfölj värderas till precis över en miljard pund (1 001,8 miljoner). Vid årsskiftet låg värderingen på 934,5 miljoner pund.

Bolaget har 158,5 miljoner pund i likvida reserver för investeringar.

Sten Mörtstedt kommenterar:
- Det är cykliskt sett en bra tid för att köpa fastigheter. Bolaget fortsätter att dra nytta av låga räntor och gynnsamma lånemarknader.

- Vi har en stark balansräkning och en stark likviditet och är redo att dra nytta av intressanta investeringsmöjligheter som ska fortsätta att ge våra aktieägare bra avkastning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige