Image

Mörtstedt: "Kan vara en fördel om eurosamarbetet bryts upp"

Bolag Sten Mörtstedt skriver i CLS Holdings Q2-rapport att ett eventuellt avbrutet eurosamarbete inte behöver vara negativt för hans brittiska fastighetsbolag. ”Det kan till och med vara en fördel för oss”, skriver Mörtstedt.
Publicerad den 21 Augusti 2012

CLS har nästan hälften av sitt fastighetsvärde i England, men äger också i Tyskland, Frankrike och Sverige (bland annat 30 procent av Catena).

”Det kan till och med vara en fördel för oss om eurosamarbetet bryts upp. Vi har fastigheter i de starka euroländerna Tyskland och Frankrike och redovisar i engelska pund. Därmed kan vi eventuellt göra valutavinster”, skriver Sten Mörtstedt.

CLS är på fortsatt offensiv i London.

- Vi köper framför allt i sekundärområden som till exempel Hammersmith och Vauxhall. Där är vår genomsnittliga direktavkastning 8-9 procent medan motsvarande avkastning i City och Docklands ligger på 5-6 procent, säger Henry Klotz, vice ordförande i CLS, till Dagens Industri.

CLS har nu ett fastighetsvärde på motsvarande 9,6 miljarder kronor och redovisade för det första halvåret ett resultat före skatt på motsvarande 290 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige