Image

MKB prisas för Augustenborg

TäVLING MKB Fastighets AB och Malmö stad vinner \"World Habitat Award\" för sitt arbete med Ekostaden Augustenborg.
I september visas ekostaden upp på världsutställningen i Shanghai.
Publicerad den 30 Augusti 2010

Området har under drygt tio år omvandlats till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart bostadsområde.

- Det är en stor ära att vårt område Ekostaden Augustenborg har tilldelats priset och vi är oerhört stolta. Ekostaden Augustenborg är känt världen över bland dem som arbetar med hållbar stadsutveckling. Vi har besökare från när och fjärran som årligen besöker området för att låta sig inspireras och ta del av kunskap och erfarenheter, säger Mats O Nilsson, fastighetschef hos MKB.

MKB tar emot priset vid FN-organet UN-Habitats årliga World Habitat Day den 4 oktober, som i år äger rum i Shanghai, Kina, under pågående världsutställning.

Under september månad kommer MKB, som en av utställarna i Malmö stads monter på världsutställningen, att visa upp flera exempel på hållbar stadsutveckling, bland annat Ekostaden Augustenborg och bokalerna i Rosengård.

- Vi ser ekostaden som en \\\\\\″kuvös\\\\\\″ för nya hållbarhetssatsningar, ett exempel är projektet ”framtidens tvättstuga i flerfamiljshus”. Vi arbetar även tillsammans med våra kunder som bor i området genom att engagera och uppmuntra goda initiativ. Hur detta går till kommer vi att berätta mer om på världsutställningen med hjälp av bland annat film, men också genom att bjuda in till informationsträffar på plats, berättar �…se Dannestam, miljöprojektledare för ekostaden hos MKB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige