Image

Minusresultat för Dagon

Bolag Dagon redovisar ett resultat före skatt på -38,9 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Värdeförändringar på finansiella instrument på -75,7 (-8,3) tynger.
Publicerad den 11 November 2011
Per Johansson. Bild: Dagon. Bild: Dagon
Per Johansson. Bild: Dagon.

Driftöverskottet ökade annars från 92,8 till 98,9 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet sänktes till 39,3 miljoner kronor (45,6) efter finansiella kostnader på -48,3 miljoner kronor (-31,6).

Dagon redovisar en orealiserad värdeförändring på -3,6 miljoner kronor (17,7) på sina fastigheter.

För niomånadersperioden uppgick resulatet före skatt till 2,7 miljoner kronor (94,9).

- Den turbulens som råder på finansmarknaden och i omvärlden har lett till att den långa räntan har sjunkit. Det påverkar våra derivat vilka under perioden minskat med 77 miljoner kronor i värde. Minskningen är inte kassaflödespåverkande men det påverkar vårt resultat och våra nyckeltal negativt, skriver vd Per Johansson i vd-ordet.

- Nettouthyrningen blev positiv för fjärde kvartalet i rad och totalt i år har Dagon en nettouthyrning på + 13,9 miljoner kronor. Uthyrningsgraden har däremot sjunkit från 85 till 84 procent. Till största delen beror detta på att vi under kvartalet har tillträtt förvärvet i Göteborg, vilket innehöll vissa vakanser.

- Dagon har stabila hyresgäster och vi ser en fortsatt stark efterfrågan på våra lokaler. Detta tillsammans med en ökad förädlingstakt samt de kommersiella projektfastigheterna vi har förvärvat och där byggstart kan ske under nästkommande år, gör att jag ser positivt på bolagets utveckling inför 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige