Image

Mengus hyr ut till Usine

Uthyrning Mengus skapar ett all inclusive-koncept i kontorshuset Fleming 7 i Stockholm. En viktig pusselbit är nu klar – Usine, som finns i Fatburen, kommer att öppna en restaurang även i Fleming 7.
Publicerad den 3 Juni 2016
Annons
Image
Usine öppnar hos Mengus på Fleminggatan i Stockholm. Bild: Mengus
Usine öppnar hos Mengus på Fleminggatan i Stockholm.

Mengus andra fond (Mengus 2011) äger fastigheten (kv. Härolden 44) (”Fleming7”) på Fleminggatan 7.

Byggnaden inrymmer cirka 10 000 kvadratmeter uthyrbar area och sedan förvärvet 2013 har Mengus arbetat för att skapa en modern produkt där kontoren stöds av ett starkt servicekoncept i huset. En helt ny bemannad reception utgör starten för besökare och personal i Fleming7. Konferensen i huset, Fleming 7 Konferens & Möten, totalrenoveras nu i sommar för att möta kraven från såväl interna som externa kunder. Ytterligare viktiga servicefunktioner i huset är garaget samt gymmet i entréplan i tillägg till cykelparkering med dusch/omklädning.

Hyresavtalet för restaurangen är på sex år och tecknat med Festivus AB (samägt av Kalaset Arrangemang AB och Envy Restauranger AB), lokalen omfattar cirka 184 kvadratmeter och inflyttning sker i oktober.

– Vi ser fram emot vårt andra Usine och det känns spännande att vara en del i uppgraderingen av Fleming 7 och närområdet som kommer starkt. Vi kommer att köra måndag till lördag. Förutom frukost, fika, lunch och take away samt middag kommer vi även att satsa på lounge, vin- och cocktailbar för de i huset samt boende och de som jobbar i området. Vi har ett rejält kök på Söder där vi kommer att producera mycket av utbudet i Fleming 7. Vidare har vi cateringkök i Bromma så vi klarar alla beställningar från såväl konferensen i huset till övriga kunder, säger Tim Karlsson, styrelseledamot.

– Vi är glada över att Usine växer och väljer att förlägga sin andra enhet i City och just Fleming 7. Usine i Fatburen har redan på kort tid blivit ett vattenhål och när de nyligen tävlade mot deltagare från 20 länder i ”design som gjort störst avtryck i det kulturella landskapet” arrangerat av The World Interiors News ”WIN Awards” i England kom Usine bland finalisterna med sin lokal på Södermalm. säger Hansi Danroth, Senior Partner vid Mengus.

Mengus anlitade JLL som retailuthyrningskonsult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY