Image
Mengus med vd Henric From har nu gjort den första investeringen i sin andra fond, Mengus 2011.
Mengus med vd Henric From har nu gjort den första investeringen i sin andra fond, Mengus 2011. Bild: Nicklas Tollesson

Mengus 2011 gör sin första investering

Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) köper kontorsfastigheten Härolden 44 av GE Capital Real Estate. Det är den första investeringen i Mengus 2011.
Publicerad den 3 September 2013

Härolden 44 är belägen på Kungsholmen i Stockholm och inrymmer cirka 8 500 kvadratmeter uthyrningsbar area samt garage.

GE köpte fastigheten av ÅF 2005 för 285 miljoner kronor. Den här gången är parterna överens om att inte kommunicera köpeskillingen.

Fastigheten har tandvårds- och läkemedelsverket, immaterialrättsbyrån Brann och IT-företaget Tacton som största hyresgäster.

– Den här fastigheten passar oss perfekt eftersom vår affärsidé är att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande, säger Henric From, vd för Mengus.

Fastigheten, som är belägen på Fleminggatan nära centralstationen, byggdes år 1964 som huvudkontor för Ångpanneföreningen (nuvarande ÅF). Byggnaden har en god teknisk struktur som möjliggör öppna planlösningar med ett rationellt och kostnadseffektivt lokalutnyttjande för dess hyresgäster.

– Härolden 44 har ett förstklassigt läge, där efterfrågan på kontorslokaler är stark och hyresnivån är under tillväxt. Det finns även potentiella byggrätter som vi avser att utveckla under de närmaste åren, säger Henric From.

Tillträde beräknas ske omkring den 30 september 2013. Transaktionen genomförs via förvärv av aktierna i ett ägarbolag.

Tenzing var rådgivare till GE Capital Real Estate vid transaktionen.

Fastighetssveriges nästa pappersmagasin, som kommer nu på torsdag, kan du läsa mer om Mengus och om ett flertal av de andra fastighetsfondbolagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Castellums aktieägare sitter i en guldsits"

Bolag Castellum redovisade en oväntat stark nettouthyrning under avslutningen av 2020 och vd:n Henrik Saxborn tycker det vittnar om en stor motståndskraft på den nordiska kontorsmarknaden. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets starka bokslut, hur han ser på konkurrensen kring Entra och varför Castellums aktieägare är i ett guldläge oavsett om Entra-affären slutförs eller inte.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY