Image
Marie Cronström blir tillförordnad vd för Cushman & Wakefield Sverige och ersätter Karl Persson som lämnar bolaget vid årsskiftet.
Marie Cronström blir tillförordnad vd för Cushman & Wakefield Sverige och ersätter Karl Persson som lämnar bolaget vid årsskiftet. Bild: Cushman & Wakefield

Marie Cronström blir tillförordnad vd för Cushman & Wakefield Sverige

Karriär Cushman & Wakefield utser Marie Cronström till tillförordnad vd i Sverige när nuvarande vd Karl Persson går vidare till nya uppdrag på fastighetsägarsidan.
Publicerad den 29 September 2021

Marie Cronström har sedan 2018 haft rollen som Deputy Head of Sweden och Chief Operating Officer. Hon började sin resa inom Cushman & Wakefield 2015 som Head of Occupier Services – som under hennes ledarskap har utvecklats till att bli ett av Cushman & Wakefields kärnerbjudanden. Med en gedigen internationell erfarenhet är hon sedan tidigare del av Cushman & Wakefields EMEA Executive Leadership Team.

Cronström efterträder nuvarande Head of Sweden Karl Persson. Tillsammans har de framgångsrikt byggt upp ett marknadsledande team i Sverige. Chefsbytet sker samtidigt som Cushman & Wakefield är på väg mot sitt bästa årsresultat någonsin för den svenska verksamheten, Persson avgår som Head of Sweden den 1 november och lämnar företaget vid årsskiftet. Rekryteringen av en permanent efterträdare har inletts.

Colin Wilson, vd, EMEA, Cushman & Wakefield, kommenterar:
– Marie är en mycket erfaren och respekterad ledare och kommer att gå sömlöst in i rollen. Vår svenska verksamhet har en otroligt stark position och levererar landmärkesprojekt för marknadens ledande investerare och ägare. Vi riktar ett stort tack till Karl för hans ovärderliga bidrag under hans tid hos Cushman & Wakefield – både som transaktionsrådgivare och Head of Sweden. Vi önskar honom allt gott och ser fram emot ett fortsatt samarbete.

Marie Cronström, tillförordnad Head of Sweden, Cushman & Wakefield, tillägger:
– Det är med stor stolthet jag tar mig an rollen som ledare för ett fantastiskt team av kollegor som arbetar med våra kunder i Sverige och i hela Norden. Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla vår verksamhet till nästa nivå.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige