Image

Malmöbolag går ihop

BOLAG De två Malmöbaserade fastighetsbolagen Fastighets AB Trianon och Cineasten AB går ihop. Det nya bolaget kommer att heta Trianon.
Publicerad den 7 Juni 2010

Huvudägarna i de båda bolagen, Olof Andersson och Jan Barchan, äger 47,2 procent var i det nya bolaget, medan Mats Cederholm, före detta vd i Diligentia, äger 5,3 procent.

Olof Andersson blir vd i bolaget.

Det nya Trianon, som är ett av de större privatägda fastighetsbolagen i Malmöområdet, har ett samlat fastighetsinnehav i huvudsak i Malmö på cirka 650 miljoner kronor och ett justerat eget kapital på drygt 300 miljoner kronor. Genom samgåendet skapas ett välkonsoliderat fastighetsbolag inriktat på en fortsatt expansion av såväl bostads- som kommersiella fastigheter.

Fastighetsbeståndet omfattar totalt 43 000 kvadratmeter fördelat på 12 000 kvadratmeter bostäder och 31 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

Sammanlagd hyresvolym per år är 55 miljoner kronor.

Nyligen har också förvärvats 4 300 kvadratmeter äldrebostäder i Malmö från Heimstaden för 70 miljoner kronor.

Det nya Trianons inriktning är att bedriva en aktiv fastighetsverksamhet med köp, kontant eller via apportemissioner, utveckling och försäljning av fastigheter med målsättningen att med god lönsamhet expandera bolagets fastighetsportfölj och egna kapital.

Styrelsen består av Olof Andersson, Jan Barchan och Mats Cederholm, som blir ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige