Image
Christian Dahlman, för Malmö cityfastigheter.
Christian Dahlman, för Malmö cityfastigheter. Bild: Ikano

Malmö Cityfastigheter hyr ut till Avalanche studios

Uthyrning Malmö Cityfastigheter har tecknat ett femårigt hyresavtal för kontorslokaler med spelbolaget Avalanche studios på Norra Vallgatan i centrala Malmö. Uthyrningen avser en yta på drygt 500 kvadratmeter.
Publicerad den 10 Januari 2019

I 15 år har Avalanche Studios utvecklat spel för Playstation, Xbox samt PC med enorma öppna världar och grandiosa explosioner, som Just Cause-serien, Mad Max samt jaktfranchisen The Hunter. Under 2019 kommer Avalanche Studios att lansera spelen Generation Zero och Rage2. Sedan september 2018 finns Avalanche Studios, förutom i Stockholm och New York, även i Malmö, där ett nytt team byggs upp.

– Det är väldigt roligt att få hälsa Avalanche Studios välkomna till Malmö och som hyresgäst hos oss. Malmö Cityfastigheter ser gärna mindre och medelstora företag med stark affärside? och framgångsrik verksamhet som kan växa inom beståndet som hyresgäster. Det är därför glädjande att Avalanche Studios har valt att etablera sig i vår fastighet i centrala Malmö, säger Christian Dahlman, vd på Malmö Cityfastigheter.

– Lokalen på Norra Vallgatan ger oss en fantastiskt fin placering i staden, nära till kommunikationer för våra många pendlare och ytan i sig är optimal för vår verksamhet där vi kan dela upp den i en mer produktions tung del och en mer öppen för besökare. Den ger oss även plats att växa som planerat. Vi tycker det känns spännande att ha möjligheten att flytta in i ett hus med så mycket historia med en helt digital och tekniktung bransch, det ger en speciell känsla, säger studiochefen för Malmö studion Sara Ponnert.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige