Image
Visionsbild av Västra Erikslid i Skellefteå.
Visionsbild av Västra Erikslid i Skellefteå. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia och Derome bygger bostäder i Skellefteå

Bostäder Derome och Magnolia Bostad ska bygga bostäder i det nya området Västra Erikslid i Skellefteå.
Publicerad den 27 Januari 2021

Derome verkar sedan tidigare i Skellefteå och Northvolts nya batterifabrik innebär cirka 3 000 nya arbetstillfällen. Då behövs det även fler bostäder och tillsammans med Magnolia Bostad bygger Derome i ett nytt område på Västra Erikslid i Skellefteå. Det är naturnära med utmärkt ’ski in-ski out’-läge för längdskidåkning.

– Med det här projektet om 300 bostäder är vi med och bidrar till att Skellefteå växer, säger Anders Jonsåker, divisionschef inom Derome. Bostäderna byggs industriellt och i trä vilket innebär att de produceras i en torr, varm och kontrollerad miljö, som ger hög kvalitet och passar extra bra för det norrländska klimatet.

Västra Erikslid har ett bra läge med naturen kring knuten, nära till stans pulkabacke samtidigt som det är cykelavstånd till centrum.

Företaget levererar även hotellvolymerna till Sara Kulturhus, som är stadens nya landmärke och en av världens högsta träbyggnader.

– Sara Kulturhus är ett unikt projekt som vi genomför tillsammans med flera andra aktörer, säger Anders Jonsåker. Vi ska ligga i framkant och vara innovativa, det utvecklande samarbetet gör att vi tillsammans flyttar gränser och utmanar det som är.

Industriell trähusproduktion lyfts fram av regeringen som en viktig åtgärd i den klimatpolitiska handlingsplan som presenterades i slutet av 2019. Det är även fördelaktigt vid byggande i städer, då det leder till färre transporter och förkortar montagetiden på byggplats.

Derome har ett långtgående samarbete med Magnolia Bostad med bland annat en avsiktsförklaring som handlar om 600-800 bostäder per år.

– Vårt samarbete med Magnolia Bostad fungerar mycket bra och vi har bred geografisk spridning på våra projekt, det är tillfredsställande att vi tillsammans är med och bygger hela Sverige med hållbara bostäder i trä, säger Ted Mellin, affärschef inom Derome.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY