Image
På fastigheterna planerar Magnolia Bostad utveckling av cirka 345 bostäder samt lokaler.
På fastigheterna planerar Magnolia Bostad utveckling av cirka 345 bostäder samt lokaler. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia köper mark i Haninge

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal om förvärv av tre fastigheter i Handen, Haninge kommun. På fastigheterna planerar Magnolia Bostad utveckling av cirka 345 bostäder samt lokaler, om totalt 21 000 kvadratmeter BTA.
Publicerad den 28 Augusti 2020

Säljare är WBME Holding i Varberg AB, ett samägt bolag mellan Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad. Detaljplanen för området vann laga kraft 2017. Förvärvet avser tre projektbolag med vilka Haninge kommun har tecknat Marköverlåtelseavtal avseende fastigheterna Haninge Söderbymalm 3:541, 3:542 och 3:543. Marköverlåtelseavtalen är villkorade av tidpunkt för bygglov och startbesked.

Magnolia Bostad planerar att utveckla flerbostadshus i två kvarter samt garage och två lokaler. Byggnaderna kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver. Området ligger nära naturen med en gång- och cykelbro till Rudans friluftsområde i närheten av bostadsprojektet. Det är även promenadavstånd till Haninge Centrum och pendeltågstationen från vilken man på 30 minuter når Stockholms centrum.
– Vi är mycket intresserade av att utveckla boenden i Haninge som är en expansiv kommun. I Haninge finns möjlighet att utveckla en mycket god boendemiljö med närhet till natur och även skärgård, säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige