Image
Lundbergs växer i Linköping.
Lundbergs växer i Linköping. Bild: Lundbergs

Lundbergs köper i Linköping

Transaktioner Lundbergs Fastigheter fortsätter expandera i Linköping genom att förvärva fastigheten Gåvan 6. Fastigheten har en markareal om drygt 23 000 kvadratmeter och är belägen i ett område med stor utvecklingspotential. I samband med byggnationen av Ostlänken och ett nytt resecentrum förväntas området bli en viktig del i utvecklingen av staden.
Publicerad den 27 April 2022

Lundbergs Fastigheter har investerat stort i Linköping de senaste åren, inte minst genom satsningen på kontorsfastigheten LINK Business Center och nyproduktion av drygt 400 hyreslägenheter. Genom förvärvet av Gåvan 6 fortsätter bolaget sin tillväxtresa i staden.

Gåvan 6 är en logistikfastighet som fyller en viktig funktion i Linköpings och närliggande kommuners logistikflöde, med Postnord och SJ som största hyresgäster.

– Genom förvärvet av Gåvan flyttar vi fram vår position i Linköping ytterligare, säger Louise Lindh, vd för Lundbergs Fastigheter. Vi tror på Linköping och vill fortsätta vara med och utveckla staden. Den här fastigheten, med sitt fina läge och stora utvecklingspotential, ger oss förutsättningar för just det.

– Det känns väldigt roligt att den här affären har gått i lås, säger Christian Claesson, regionchef Öst Lundbergs Fastigheter. Med Gåvan 6 får vi en välfungerande fastighet som tillför ett stort värde för oss, både med nuvarande byggnader och verksamheter och genom framtida utvecklingspotential. Vårt fokus här och nu är att ta över fastigheten så smidigt som möjligt, lära känna våra hyresgäster och tillsammans med dem säkerställa att de har
bästa möjliga förutsättningar att bedriva sin verksamhet.

Lundbergs Fastigheter tillträdde fastigheten den 25 april.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige