Image

Lundbergs bygger hyresrätter i Örebro

Bygg/Arkitektur Lundbergs bygger 38 hyresrätter i centrala Örebro. NCC har bygguppdraget, värt 49 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Januari 2015
NCC bygger för Lundbergs i Örebro. Bild: NCC/Lundbergs
NCC bygger för Lundbergs i Örebro.

Fastighets AB L E Lundberg har förvärvat fastigheten Körveln 3 i Örebro och gett NCC uppdraget att bygga 38 hyresrätter på fastigheten. Den totala investeringen för Lundbergs uppgår till 69 miljoner kronor.

Bostadshuset kommer att ligga i Sörbyängen i centrala Örebro, med närhet till natur och universitet. Bygget startar nu i januari och beräknas vara klart i maj 2016.

– Lundbergs ser Örebro som en tillväxtmarknad där vi har ambitionen att växa ytterligare på sikt. Vårt nya projekt ihop med NCC blir ett positivt tillskott i vårt nuvarande bestånd och vi ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete med NCC i Örebro, säger Mattias Markström, projektutvecklingschef på Lundbergs.

Huset miljöanpassas för att certifieras enligt det nationella miljöklassningssystemet Miljöbyggnad.

– Det flyttar in närmare 2 000 personer till Örebro varje år, och här precis som på många andra orter i landet råder bostadsbrist. För att skapa hållbara och attraktiva hyresrätter med en så effektiv planlösning som möjligt har vi tagit fram huset i nära samarbete med både Lundbergs och arkitekten, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC Construction.

I samma område byggs redan ett NCC Folkboende med 44 hyresrätter tillsammans med Lundbergs.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige