Image
Logistic Contractor bygger för Martin & Servera i Enköping.
Logistic Contractor bygger för Martin & Servera i Enköping. Bild: Tengbom

Logistic Contractor bygger åt Martin & Servera

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga ett nytt lager/distributionscenter åt restaurang- och storköksgrossisten Martin & Servera i Enköping. Hela anläggningen har en yta på 36 000 kvadratmeter varav 29 000 kvadratmeter utgör lager för kyl-, frys och kolonialvaror.
Publicerad den 27 Oktober 2015

Byggarbetet inleds i januari 2016 och den 1 januari 2017 ska anläggningen vara klar för inflyttning. Martin & Servera har tecknat ett tolvårigt hyresavtal för lokalen med Logistic Contractor.

- Vi har ett intressant projekt framför oss och vi är glada över att få samarbeta med Martin & Servera. De har haft en rad önskemål kring utformningen som vi har kunnat kostnadsoptimera på ett bra sätt. Vi har nyligen förvärvat mark strax utanför Enköping och när byggnationen är avslutad får Martin & Servera en toppmodern anläggning i ett av Mälardalens bästa logistiklägen, säger Christoffer Bööj på LC.

- Det känns betryggande att vi har valt en partner med så lång erfarenhet av den här typen av anläggningar. Vi är övertygade om att LC kommer att leverera enligt den vision vi har för lagret, både ur vårt hållbarhetsperspektiv och med de utmaningar som finns för en effektiv inre logistik, säger Stefan Bergström Hedmark, logistikdirektör på Martin & Servera.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige