Image

Lofsdalen får whiskyinspirerad skybar

Bygg/Arkitektur Härjedalen har fått ett nytt storslaget landmärke på toppen av fjället Hovärken. Lofsdalen Skybar är helt unik i sitt slag med en panoramavy på 360 grader och ett eget whiskylager.
Publicerad den 11 Februari 2016

Bygget är ett samarbete mellan Lofsdalens fjällanläggningar och whiskytillverkaren Mackmyra.

Skybaren är en plats för umgänge, upplevelser och whisky där man får ta del av naturen med en svårslagen vy över fjället och Härjedalen.

Den mästerliga byggnaden är planerad av arkitekt Per Davidson på Rits Arkitekter och ligger 1 125 meter över havsytan på toppen av fjället Hovärken. Den runda byggnaden ser på håll ut som ett ufo och ger intrycket av att den svävar på molnen. Uppförandet av byggnaden har tagit dryg ett år på grund av de bitvis svåra väderförhållandena med enormt starka vindar.

Byggnaden består av två våningar, där design och interiör är utformad av inredningsarkitekterna på Code Conceptdevelopment. Den översta våningen har panoramafönster runt om, en bar och plats för 60 sittande gäster. Ett runt golv av glas i mitten av lokalen visar whiskylagret en våning ner, som ska komma att rymma 700 stycken 30-litersfat. Whiskyfaten och besökarna transporteras till lagret med bandvagn eller 6-stolslift när vädret tillåter.

Intresset bland Mackmyras fatägare och Lofsdalens stugägare har varit stort och 300 fat är redan reserverade, men det är först nu som erbjudandet öppnar upp för allmänheten. Fatägarna blir medlemmar i Club 1125 och får ta del av olika erbjudanden och evenemang.

Skybaren kommer användas för olika tillställningar och evenemang, som dryckesprovningar och möten. Skybaren kan även hyras för privata fester. Öppettiderna varierar beroende på säsong, väder och privata bokningar.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige