Image
Anthony Romano.
Anthony Romano. Bild: Åke Gunnarsson

Lindu köper logistik i Köpenhamn

Transaktioner Lindu fortsätter köpa i Danmark och förvärvar en 6 500 kvadratmeter stor logistikfastighet i Köpenhamn,
Publicerad den 7 Februari 2023

Lindu Ejendomme, grundat av Pictet Alternative Advisors och Brunswick Real Estate, förvärvar Kanalholmen 37, en 6 500 kvadratmeter stor logistikfastighet i Avedøre Holme, tre kilometer söder om Köpenhamn. Fastigheten är fullt uthyrd till Haugen-Gruppen, en ledande importör och distributör av livsmedelsvaror i hela Norden.

Kanalholmen 37 ligger i Avedøre Holme som är en av de största industriregionerna i Storköpenhamn i direkt anslutning till E20, Köpenhamns ringvägar, flygplatsen och återstående Öresundsregion. Fastigheten kommer att delta i Lindu ESG-programmet för att ytterligare förbättra sin ESG-betyg.

Lindu har nu byggt upp en portfölj bestående av 13 fastigheter med en total BLA på cirka 80 000 kvadratmeter.
– Kanalholmen 37 är en attraktiv fastighet som är väl lämpad för last mile-logistik med tanke på dess layout och utmärkta läge. Jag tycker att det kompletterar vår befintliga portfölj av last mil logistik och lätta industrifastigheter perfekt. Teamet och jag ser fram emot att arbeta med hyresgästen och utveckla fastigheten vidare, särskilt med strategiska ESG-initiativ, säger Anthony Romano, investment manager på Brunswick.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige