Image

Lindbäcks bygger 16-kvadratare

Bygg/Arkitektur Lindbäcks i Piteå bygger nya ytsmarta lägenheter på 16 kvm med kök, badrum, sov- och matplats. – Lägenheten, som vi namngett till Kompletta, är visserligen liten men med många smarta funktioner för förvaring. Satsningen är en konkret lösning för att ge studenter ett bra och modernt boende till en låg hyra på max 3000 kronor i månaden, säger Hans Lindbäck, vd Lindbäcks Fastigheter.
Publicerad den 9 September 2015
Lindbäcks Kompletta. Bild: Lindbäcks
Lindbäcks Kompletta.

Lindbäcks unika bostadslösning bygger på en grundidé från ett studentprojekt på Luleå tekniska universitet. Kompletta är den första i sitt slag i Sverige anpassade efter Boverkets nya byggregler och yteffektiviteten är optimal.

Lindbäcks är specialiserade på att bygga bostadshus bestående av färdiga volymer. I vanliga fall rymmer varje volym en lägenhet men i det här nya exemplet på studentboende finns två Komplettor i varje volym.

Den industriella byggnadstekniken gör att hyresnivån kan hållas ovanligt låg. Totalt bygger Lindbäcks 291 lägenheter på studentområdet, varav 48 stycken är Komplettor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige