Image

Lennart Sten i ny storsatsning

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar 44 handelsenheter från Areim i en satsning att tillsammans med långsiktigt pensionskapital och detaljhandelsföretag, bilda ett långsiktigt och kundnära fastighetsbolag med fokus på att utveckla handelsplatser.
Publicerad den 8 Juli 2015
Lennart Sten. Bild: Nicklas Tollesson
Lennart Sten.

Svenska Handelsfastigheter har grundats av Lennart Sten, Thomas Holm och Johan Röhss. Lennart Sten och Thomas Holm har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen, främst från GE Capital Real Estate och kommer att leda verksamheten.

Johan Röhss, delägare och styrelseledamot, har lång erfarenhet från detaljhandeln, bland annat Ica och från investeringsverksamhet på Investor.

Fastigheterna i affären är belägna mellan Ystad till Boden. Hyresgästerna utgörs av ledande livsmedelskedjor såsom Ica, Bergendahlsgruppen, Axfood och Coop samt andra volymhandelsaktörer. Den totala uthyrningsbara arean är cirka 180 000 kvadratmeter varav 97 procent utgör handelsyta.

Areim har löpande förvärvat fastigheterna under perioden 2010-2013 och de har utvecklats i samarbete med Möller & Partners och HEA Property Partners.

Säljare är Areim Fond I, tillsammans med minoritetsägaren Möller & Partners, och Areim Fond II. Tillträde kommer att ske under hösten 2015.

- Vi har utvecklat fastigheterna sedan de förvärvades genom ett aktivt förvaltningsarbete och nära dialog med hyresgästerna. Då portföljen nu är stabiliserad med låga vakanser och stabila kassaflöden väljer vi att sälja i enlighet med vår strategi. Försäljningen innebär en första försäljning i Fond II och ytterligare en försäljning i Fond I säger Therese Rattik, vd på Areim.

Tillträde kommer att äga rum under hösten 2015.

Förvärvet har förutom aktiekapital finansierats av Nykredit och Kåpan Pensioner Försäkringsförening.

Advokatfirman Glimstedt har varit legal rådgivare till Svenska Handelsfastigheter.

Leimdörfer och Kilpatrick har varit rådgivare åt Areim.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige