Image

LC bygger logistikanläggning för Prologis

Bygg/Arkitektur I Göteborg uppför nu Logistic Contractor en logistikanläggning samt kontor för Prologis med Storex som hyresgäst.
Publicerad den 30 Maj 2018

I anläggningen finns plats för två hyresgäster varav den ena kommer att vara Storex, ett företag som erbjuder logistiklösningar inom tredjepartslogistik. Lageryta, kontor samt entresol kommer att totalt bli cirka 25 000 kvadratmeter.

– Det är alltid kul med återkommande kunder. Vi är tacksamma att få förtroendet, säger Sandu Nylmon som är kalkylchef på LC.

Byggnaden kommer att miljöklassificeras enligt Breeam Very Good. Det innebär att bygganden har en låg förbrukning av energi, vatten och byggnadsmaterial under hela sin livscykel. Inomhusmiljön håller hög standard när det kommer till belysning, akustik och luftkvalitet.

– Det här är ett påkostat projekt med hög standard, säger Sandu Nylmon. Det kommer att finnas bra kommunikationsmöjligheter med närhet till kollektivtrafik samt en välutvecklad infrastruktur för cyklister och gångtrafikanter.

– Vi tar vårt miljöansvar på allvar, säger Gunnar Gillholm, projektchef och affärsutvecklare för Prologis i Norden. Breeam-certifiering är standard för all vår nyutveckling och vår ambition är att vara ledande inom hållbarhetskoncept och kontinuerligt förbättra vår portfölj. Den nya fastigheten DC3, som ligger i Prologis Park Gothenburg II, uppfyller dessutom allt som är viktigt för våra kunders verksamheter, den är både energisnål och är placerad i ett logistiskt nav.

Projektet har redan byggstartat och överlämning till Storex blir 1 februari 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige