Image

Larsson Arkitekter och FB Bostad bygger bostadsrätter i Trosa

Bostäder Totalt ska det byggas 20 nya bostadsrätter och inflyttning beräknas ske under första kvartalet 2017.
Publicerad den 29 Oktober 2015
Representanter från Fastighetsbyrån, Handelsbanken, FB Bostad och Larsson Arkitekter. Bild: Larsson Arkitekter
Representanter från Fastighetsbyrån, Handelsbanken, FB Bostad och Larsson Arkitekter.

Avtalet mellan Trosa kommun och Larsson Arkitekter om markanvisningen träffades hösten 2014. Larsson Arkitekter och FB Bostad kommer gemensamt att genomföra projektet och säljstart skedde den 10 oktober 2015.

I bostadsområdet Tomtaklint i Trosa ska fem tvåvåningshus byggas med bostadsrätter med tre respektive fyra rum och kök. Samtliga lägenheter kommer ha ljusinsläpp från tre väderstreck och nära till skola, dagis, bussar, affärer och restauranger.

– Genom ett gott samarbete med Trosa kommun har vi fått möjlighet att erbjuda bostäder med hög standard i ett attraktivt område. Trosa är en idyll som lockar många att flytta dit. Vi är glada att vi får bygga bostadsrätter i en expansiv och välskött kommun och vill bidra till denna positiva utveckling, säger Gunnar Frisk, styrelseordförande på Larsson Arkitekter.

– Som ”Byggande Arkitekter” vill vi komma närmare beslutsprocesserna och ta ett större ansvar. Vi vill vara delaktiga från ax till limpa och bidra med vår kunskap och erfarenhet under hela projektet. Vi är glada över samarbetet med FB Bostad och hoppas att vi tillsammans ska kunna skapa ett attraktivt bostadsområde, säger Jerker Larsson, vd för Larsson Arkitekter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige