Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Nicklas Tollesson

Kvalitena avyttrar i Mälardalen och förvärvar i Umeå

Transaktioner Kvalitena AB inleder samarbete med EQT Real Estate som har förvärvat en portfölj om 21 fastigheter bestående av främst verksamhetslokaler i Mälardalen. Kvalitena kvarstår som minoritetsägare.
Publicerad den 9 Juli 2019

– Vi är glada över att inleda detta strategiska samarbete med EQT, nordens största och mest framstående private-equity bolag. Tillsammans kommer vi fortsätta utveckla portföljen och vidare investera i och förvärva verksamhetsfastigheter med starka kassaflöden i mycket goda lokala lägen, säger Knut Pousette, vd Kvalitena.

– EQT har en detaljerad plan för varje fastighet och ser fram emot att utveckla fastigheterna tillsammans med Kvalitena, säger Henrik Orrbeck, Managing Director vid EQT Partners.

Samtidigt förvärvar Kvalitena en verksamhetsfastighet i Umeå. Fastigheten omfattar 18 000 kvm uthyrbar area med en tomtareal om 40 000 kvm. Tillträde var 1 juli 2019.

– Vi är glada över att ha förvärvat en fastighet med goda utvecklingsmöjligheter och ett utmärkt läge. För Kvalitena är detta yterliggare ett steg att stärka vår portfölj med lager-, lättindustri- och logistikfastigheter, säger Knut Pousette.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige