Image
Kunskapsporten bygger bad- och friskvårdsanläggning i Kalmar.
Kunskapsporten bygger bad- och friskvårdsanläggning i Kalmar. Bild: Kunskapsporten

Kunskapsporten hittills största projekt: Bad- och friskvårdsanläggning i Kalmar

Bygg/Arkitektur Efter genomförd upphandling har Kalmar kommun genom tilldelningsbeslut utsett Kunskapsporten till leverantör avseende en ny bad- och friskvårdsanläggning.
Publicerad den 14 Juni 2021

Nu har även kommunstyrelsen i Kalmar, i valet mellan egenregi och att handla upp tjänsten, beslutat föreslå kommunfullmäktige att anta anbudet från Kunskapsporten.

Kunskapsporten kommer att bygga, äga och driva anläggningen med en 50-metersbassäng, två multibassänger, rehabiliteringsbassäng för Region Kalmar län, familjebad med vattenrutschbanor, hopptorn, publikläktare, gym, restaurang och Spa.

Byggnaden omfattar cirka 15 000 kvadratmeter och projektkostnaden beräknas till cirka 600 miljoner kronor. Avtalen med Kalmar kommunen och Region Kalmar är initialt på 35 år.

– Vi har arbetat fram ett fantastiskt fint Vattnets Hus för Kalmar och hela Kalmarsundsregionen! Det blir ett vackert och mycket hållbart hus med många aktiviteter för kalmarborna och samtidigt en stark magnet för turister. Det är glädjande att kommunstyrelsen med överväldigande majoritet valt att markera sitt förtroende för Kunskapsporten. Vi har under 14 år byggt upp en kompetens för lärande hus som vi nu utvecklar ytterligare med vårt största projekt hittills, säger Joakim Ollén, grundare och vd, Kunskapsporten AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser Trianon på Signatur Fastigheter framöver: "Vi har två val…"

Bolag För Fastighetssverige berättar Olof Andersson, vd på Trianon, om vägen till tronen i Signatur Fastigheter – och planerna framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY