Image
Lustgården 12.
Lustgården 12. Bild: Kungsleden

Kungsledens femmiljardersaffär klar

Transaktioner Affären där Kungsleden köper en portfölj för 5,5 miljarder kronor av GE Capital Real Estate är nu klar.
Publicerad den 22 Oktober 2013
Inom vallgraven 34:4. Bild: Kungsleden
Inom vallgraven 34:4. Svärdet 7. Bild: Kungsleden
Svärdet 7. Biljana Pehrsson. Bild: Eddie Ekberg
Biljana Pehrsson.

Beståndet om 84 kommersiella fastigheter är till största delen beläget i Stockholm och Göteborg och merparten utgörs av kontorsfastigheter.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 567 000 kvadratmeter. Tillträde kommer att ske före årsskiftet.

- Genom detta fastighetsförvärv uppfyller vi vårt uppsatta mål för nya investeringar om 5-6 miljarder kronor inom 18-24 månader som kommunicerades i början av detta år. Fastighetsportföljen passar mycket väl in i vårt befintliga bestånd och med Kungsledens nya strategi som fokuserar på kommersiella fastigheter av god kvalitet i attraktiva lägen i tillväxtregioner, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Cirka 70 procent av fastighetsportföljen finns i Stockholm och Göteborg vilket innebär att Kungsledens andel av fastigheter i Stockholm, Göteborg och Malmö ökar från dagens 30 procent till 50 procent. Andelen kontorsfastigheter kommer att öka från dagens 39 procent till 50 procent.

Affären föranleder inte Kungsleden att anskaffa ytterligare riskkapital.

Lånefinansiering har erhållits från fyra ledande nordiska banker.

Leimdörfer var rådgivare år GE Capital Real Estate i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY