Image

Kungsleden säljer mark i Eskilstuna

Transaktioner Kungsleden har tecknat avtal med Eskilstuna kommun om en försäljning av fastigheten Skiftinge 1:3 i Eskilstuna. Fastigheten utgörs för närvarande av mark med en pågående detaljplan för externhandel.
Publicerad den 26 Januari 2018

– Då utvecklingen av Skiftinge har dragit ut på tiden och då externhandel inte idag är ett av Kungsledens strategiska fastighetssegment, blev vi positivt inställda när Eskilstuna kommun ville förvärva marken i Skiftinge. Nu får vi möjlighet att fokusera ännu mer på att utveckla våra fina kontors- och handelsytor i centrala Eskilstuna, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.

Köpeskillingen uppgår till 19 miljoner kronor och transaktionen påverkar inte driftnettot då den endast utgörs av mark. Kommunfullmäktige kommer fatta beslut den 14 februari om förvärvet, som efter fem veckor beräknas vinna laga kraft. I och med det kommer fastigheten frånträdas.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige