Image

Kungsleden säljer mark i Eskilstuna

Transaktioner Kungsleden har tecknat avtal med Eskilstuna kommun om en försäljning av fastigheten Skiftinge 1:3 i Eskilstuna. Fastigheten utgörs för närvarande av mark med en pågående detaljplan för externhandel.
Publicerad den 26 Januari 2018

– Då utvecklingen av Skiftinge har dragit ut på tiden och då externhandel inte idag är ett av Kungsledens strategiska fastighetssegment, blev vi positivt inställda när Eskilstuna kommun ville förvärva marken i Skiftinge. Nu får vi möjlighet att fokusera ännu mer på att utveckla våra fina kontors- och handelsytor i centrala Eskilstuna, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.

Köpeskillingen uppgår till 19 miljoner kronor och transaktionen påverkar inte driftnettot då den endast utgörs av mark. Kommunfullmäktige kommer fatta beslut den 14 februari om förvärvet, som efter fem veckor beräknas vinna laga kraft. I och med det kommer fastigheten frånträdas.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige