Image
Älvdalen 1.
Älvdalen 1. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut 7 700 kvadratmeter i Malmö och Ängelholm

Uthyrning Kungsleden har tecknat två nya hyresavtal avseende uthyrning av cirka 7 700 kvadratmeter lager- och kontorsyta i fastigheterna Dubbelknappen 4 i Malmö och Älvdalen 1 i Ängelholm. Hyresgästerna består av en ny och en befintlig hyresgäst.
Publicerad den 14 April 2020
Annons
Image

Kungsledens befintliga hyresgäst 3D Prima utökar sin befintliga lager- och distributionsyta för 3D-skrivare med cirka 1 300 kvadratmeter i Dubbelknappen 4. Den nya hyresgästen Englog flyttar in på drygt 6 400 kvadratmeter i Älvdalen 1 för sin verksamhet inom tredjepartslogistik och truckutbildning.
– Att bygga långsiktiga relationer och inspirerande arbetsplatser med våra hyresgäster är viktigt för oss. Vi är tacksamma för det fortsatta förtroendet av 3D Prima, som mer än fördubblar sin yta, och vi välkomnar Englog som ny hyresgäst, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö hos Kungsleden.
– I samband med att vi växer vår verksamhet inom distribution av 3D-skrivarutrustning var vi i behov av större lokaler. Med tanke på vårt samarbete med Kungsleden under en längre tid föll det naturliga valet i att stanna kvar och utöka ytan i de befintliga lokalerna, säger Jacob Mårtensson, vd på 3D Prima.
– Vi var i behov av rymliga och flexibla lokaler där vi dels kan bedriva vår verksamhet inom tredjepartlogistik, dels utbilda blivande truckförare. Kungsleden var tillmötesgående och lyhörd i processen och vi ser fram emot att tillträda våra nya lokaler, säger Benni Olsson, vd på Englog.

Dubbelknappen 4, med en uthyrningsbar yta om cirka 21 800 kvadratmeter är därmed fullt uthyrd. Fastigheten är belägen i Kungsledens kluster Malmö Fosie. Älvdalen 1 i Ängelholm har drygt 11 900 kvadratmeter uthyrningsbar yta och uppnår en uthyrningsgrad om cirka 55 procent. Nyuthyrningarna löper över fyra år och motsvarar ett årligt hyresvärde om 4,7 miljoner kronor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY