Image

Kungsleden hyr ut 6 200 kvadratmeter i Tyresö

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett tioårigt avtal om cirka 6 200 kvadratmeter med Internationella Engelska Skolan i fastigheten Järnet 6 i Tyresö.
Publicerad den 6 Maj 2014
Kungsleden hyr ut 6 200 kvadratmeter till Engelska Skolan i Tyresö. Bild: Kungsleden
Kungsleden hyr ut 6 200 kvadratmeter till Engelska Skolan i Tyresö.

Internationella Engelska Skolan startar höstterminen 2014 med årskurserna 4-9. Fram tills dess ska Kungsleden anpassa lokalerna för verksamheten genom att bygga specialsalar för ämnen som slöjd, musik, NO och gymnastik.

De befintliga utbildningslokalerna blev vakanta i februari 2014 när tidigare hyresgäst Tyresö kommun flyttade Vuxenutbildningen till Tyresö gymnasium.

Fastigheten ligger mycket centralt i Tyresö vid nya infarten till Tyresö centrum, ett område under utveckling där det planeras och byggs flera nya bostadshus. Ett axplock av andra hyresgäster i fastigheten är Friskis & Svettis, Tyresö Montessoriskola, Handelsbanken, Arbetsförmedlingen och KTH.

- Vi är mycket glada över att kunna genomföra denna viktiga etablering tillsammans med Kungsleden. Med ett stort intresse från föräldrar och elever i Tyresö och Haninge ser vi med tillförsikt framemot att utveckla det redan goda samarbetet med Tyresö kommun och Kungsleden, säger Jörgen Stenquist vice CEO på Internationella Engelska skolan.

- Att kunna utveckla befintliga skollokaler i fastigheten till de höga krav Internationella Engelska Skolan ställer på sin nya etablering i Tyresö känns mycket glädjande, säger Frida Stannow Lind, utvecklingschef på Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige