Image

Kungsleden hyr ut 4 600 kvadratmeter i Stockholm

Uthyrning Kungsleden har tecknat avtal om uthyrningar i Stockholm. Dels hyr man ut cirka 2 600 kvadratmeter i Danderyd till Incoord och samt cirka 2 000 kvadratmeter på Kungsholmen till tre olika hyresgäster.
Publicerad den 19 Oktober 2016
Lustgården 12 på Kungsholmen. Bild: Kungsleden
Lustgården 12 på Kungsholmen.

Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med Sveriges ledande installationskonsult Incoord om 2 568 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Trekanten 5 i klustret Danderyd Kontor.

Danderyd Kontor ligger strax norr om centrala Stockholm, precis bredvid E18 och i direkt anslutning till gallerian Mörby Centrum. Gallerian byggs för närvarande om för att bli dubbelt så stor och kommer att byta namn till Danderyd Centrum. Med tunnelbana, Roslagsbanan, buss eller bil når man Stockholm city på 10-15 minuter.

– Vi sökte en lokal nära Mörby Centrum men ville inte bli påverkade av ombyggnaderna som pågår där. Kungsleden kunde erbjuda precis det vi behövde – en flexibel fastighet med bra läge och service i huset, säger Tore Strandgård, vd för Incoord.

– Danderyd Kontor är ett mycket eftertraktat kluster och vi är glada att kunna hälsa Incoord välkomna som hyresgäst hos oss, säger Sven Stork, regionchef Stockholm för Kungsleden.

Man hyr även ut på Kungsholmen. Där till tre olika hyresgäster om totalt cirka 2 000 kvadratmeter i fastigheten Lustgården 12 på Warfvinges väg 31 samt Strandbergsgatan 12 på Västra Kungsholmen i Stockholm. Fastigheterna ligger med mycket bra exponeringsläge och goda kommunikationer alldeles intill Essingeleden.

Fastigheten Lustgården 12 ingår i Kungsledens kluster Stockholm City Väst, ett expansivt område där en blandstad vuxit fram de senaste åren. Här samsas bostäder och kontor i ett vattennära läge med bra kommunikationer till city genom tunnelbanan till Stadshagen. Flera stora företag har sina huvudkotor i området, bland andra Skanska, Preem och Lantmännen – samt även Kungsleden.

Restaurang- och caféoperatören Matdistriktet har tecknat avtal om att hyra cirka 700 kvadratmeter och kommer under våren 2017 att öppna café, butik, restaurang och catering i fastigheten.

– Vi driver sedan tidigare vårt populära koncept med restaurang, café, catering och butik på Rådmansgatan. Verksamheten går bra och vi ville expandera i ett nytt intressant område. Vi tror att stadsdelen Stadshagen/Västra Kungsholmen har framtiden för sig och ser verkligen fram emot att kunna skapa en välbesökt destination som bidrar till en dynamisk miljö på Warfvinges väg, säger Henrik Hermansson på Matdistriktet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige