Image

Kungsleden emitterar obligationslån om 600 miljoner

Ekonomi/Finansiering Kungsleden emitterar ett treårigt, icke-säkerställt, obligationslån på den svenska marknaden. Lånet uppgår till 600 miljoner kronor inom en låneram om en miljard kronor och har slutligt förfallodatum i juni 2019.
Publicerad den 17 Juni 2016
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

Obligationslånet har en rörlig kupongränta motsvarande Stibor 3M plus 3,5 procent vilket innebär en initial kupong om ungefär tre procent. Kungsleden avser att notera obligationslånet på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm.

– Vi gläder oss åt det stora placerarintresset för obligationslånet. Obligationer bidrar till att sprida riskerna i vår samlade upplåning och är därför en viktig finansieringskälla för Kungsleden, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Likviden från obligationsemissionen kommer att användas till att refinansiera Kungsledens obligationslån 2013/2016 om 700 miljoner kronor som förfaller i december 2016 och till allmänna bolagsändamål.

Arctic Securities och Nordea har varit finansiella rådgivare och Mannheimer Swartling Advokatbyrå har varit juridisk rådgivare till Kungsleden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY