Image
Annika Winsth, chefsekonom på Nordea

Winsth kritisk till Riksbankens beslut: "De utgår från gammal data"

Ekonomi/Finansiering Nordeas chefekonom Annika Winsth är kritisk till Riksbankens senaste höjning av styrräntan och hyser farhågor över deras aviserade höjningar i februari och april nästa år. Hon tycker också att Riksbanken fört en expansiv penningpolitik under alldeles för lång tid fram till 2022, och att det har förvärrat dagens problem. Under Fastighetssveriges event Stora Kontorsdagen berättade hon mer om den svåra ekonomiska situationen och hur räntehöjningarna riskerar att skada en svensk ekonomi som redan dyker väldigt snabbt.


Nordea ser nu större boprisfall

Bostäder De svenska hushållen anpassar sig till stigande utgifter och räntorna har ännu inte klättrat klart, vilket gör att Nordea justerar ned sin prognos för bopriserna. De väntas nu falla med 15 procent från topp till botten, det skriver en av bankens analytiker i en kommentar.


Carl-Johan Strandberg blir ny finanschef på Hemsö.

Hemsö hämtar finanschef från Nordea

Karriär Hemsö har rekryterat Carl-Johan Strandberg som ny finanschef. Han kommer närmast från Nordea där han arbetat med bankens upplåning. Carl-Johan Strandberg tillträder som finanschef den 1 juni 2022.


Skanska hyr ut till Nordea i Stella i Sundsvall.

Skanska hyr ut till Nordea i Sundsvall

Uthyrning Skanska har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Nordea för ett kontor på cirka 1 900 kvadratmeter på ett av de åtta våningsplanen i Stella, som är Sundsvalls första klimatneutrala hotell- och kontorsbyggnad. Det blir en av de första hotell- och kontorsbyggnaderna i världen att certifieras enligt NollCo2.


Patrik Emanuelsson, vd för Heba, där Nordea har flaggat för ett 22-procentigt innehav.

De går in som största ägare i Heba

Bolag Post som motsvarar SBB:s andel mäklades i slutet av förra veckan.


Svenska Handelsfastigheter emitterar grönt om 300 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Svenska Handelsfastigheter emitterar gröna obligationer för 300 miljoner kronor med slutligt förfall 26 februari 2024.


Susanne Spector, senioranalytiker på Nordea.

Analytiker: "En del aktörer slås ut"

Bolag Osäkerheten på fastighetsmarknaden har ökat till följd av coronakrisen och så här ser läget ut i olika regioner och delmarknader.


Stora Retaildagen
Annika Winsth.

Stora Retaildagen – Annika Winsth om det ekonomiska läget

Stora Retaildagen Nordeas chefsekonom Annika Winsth analyserar det ekonomiska läget i Sverige och världen på Stora Retaildagen på Clarion Hotel Sign på torsdag om en vecka. Anmälan stänger i morgon!


Annika Winsth.

Annika Winsth om den stundande höjningen: "Helt obegripligt"

Ekonomi/Finansiering Nordeas chefsekonom Annika Winsth berättade på Stora Kontorsdagen att hon inte tror på Riksbankens resonemang kring den planerade höjningen av reporäntan i december – och hon höjde en varningsflagg för många svenska kommuners ekonomi. "Panik nästa år."


Nordea öppnar pop up i Ingallerian.

Nordea öppnar pop up i Sundsvall

Uthyrning Bank- och finanskoncernen Nordea etablerar sig tillfälligt under hela september på en pop up-yta i Ingallerian i Sundsvall. Pop up-konceptet är en del av fastighetsägaren Diös utvecklingsplan för sina gallerior i enlighet med strategin om stadsutveckling.


Rutger Arnhult, vd för Klövern.

Arnhults M2 emitterar obligationer om 300 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering M2 Asset Management emitterar ytterligare obligationer om 300 miljoner kronor.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Annika Winsth analyserar makroläget

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Nordeas chefsekonom Annika Winsth, en av landets mest välrenommerade ekonomer, analyserar det makroekonomiska läget på seminariet Fastighetsmarknadsdagen Skåne den 22 augusti.


Trianon, med Olof Andersson som vd, tar in 400 miljoner kronor i en hållbar hybridobligation.

Trianon emitterar en hållbar hybridobligation

Ekonomi/Finansiering Trianon emitterar en hybridobligation om 400 miljoner kronor.


Dronning Mauds gate 15 i Oslo.

Genesta säljer i Oslo

Transaktioner Genesta säljer sin andel av fastigheten Dronning Mauds gate 15 i centrala Oslo för fonden GNRE Fund II:s räkning. Det är Carnegie Norway som köper fastigheten på uppdrag av Nordea Liv.


Annika Winsth Play

"Riksbanken har hamnat i en rävsax"

Ekonomi/Finansiering | PLAY Noredeas chefekonom Annika Winsth om hur bör Riksbanken agera efter de svaga inflationssiffror som presenterades i veckan, vad som händer med bostadspriserna och hur räntan kommer att utvecklas framöver.


Stora Bostadsdagen
Annika Winsth.

Annika Winsth analyserar marknadsläget

Stora Bostadsdagen Annika Winsth, en av Sveriges mest respekterade ekonomer ger sin syn på makroläget på Stora Bostadsdagen, Fastighetssveriges heldagsseminarium om bostadsmarknaden, på Grand Hotel den 20 februari.


SBB vill köpa tillbaka obligationer

Ekonomi/Finansiering SBB offentliggör ett frivilligt återköpserbjudande av vissa utestående obligationer och avser att emittera en ny obligation.


Magnolia emitterar obligationslån om 500 miljoner

Ekonomi/Finansiering Magnolia Bostad har placerat ett icke-säkerställt obligationslån om 500 miljoner kronor inom ett ramverk om 700 miljoner kronor. Det nya obligationslånet förfaller i oktober 2022 och löper med en rörlig ränta om Stibor 3m + 8,50 procent.


Fastighetskvinnan

Annika Winsth analyserar makroläget

Fastighetskvinnan Nordeas Annika Winsth, en av Sveriges absolut mest respekterade ekonomer, ger sin bild av det aktuella läget i världen och Sverige på seminariet Fastighetskvinnan den 5 september.


Klövern emitterar hybridobligationslån om 800 miljoner

Ekonomi/Finansiering Klövern har emitterat ett hybridobligationslån om totalt 800 miljoner kronor inom ett rambelopp om 1,5 miljarder. Obligationslånet har en evig löptid och löper med en rörlig ränta om STIBOR 3m + 600 räntepunkter fram till första inlösendagen.