Image

Kungsleden-bolag varslar

BOLAG Ett bolag inom Kungsleden-koncernen varslar 25 anställda. Varslet beror på minskad orderingång.
Publicerad den 28 April 2009

Flexator varslar 25 anställda om uppsägning vid fabriken i Anneberg utanför Nässjö. Flexator, tillsammans med Temporent utgör Nordic Modular som är en division inom fastighetsbolaget Kungsleden. Anneberg-fabriken tillverkar nyckelfärdiga verksamhetslokaler för förskolor, skolor och kontor med kommuner som huvudsaklig målgrupp. Förhandlingar med fackliga organisationer kommer att inledas inom kort.

Varslet beror både på minskad orderingång och på hårdnande konkurrens om offentliga byggprojekt. Åtgärden medför ingen förändring av Kungsledens prognos för utdelningsgrundande resultat för 2009.

- I dagsläget ser vi inga tecken på konjunkturvändning eller ens en stabilisering av efterfrågan. Därför ser vi ingen annan möjlighet än att anpassa våra resurser till marknadens efterfrågan, säger divisionschef Per Johansson.

Flexators har fabriker i Anneberg, Eslöv och Gråbo utanför Göteborg. Dagens varsel är det andra som på senare tid har drabbat anläggningen i Anneberg. Andra varsel har gällt anläggningen i Gråbo.

Nordic Modular utgör cirka fem procent av Kungsleden-koncernens totala fastighetsportfölj.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige