Image

Krook & Tjäder går ihop med Boråsbolag

Bygg/Arkitektur Boråsbaserade DTH Arkitekter, med åtta medarbetare, fusioneras med Krook & Tjäder.
Publicerad den 28 Januari 2015
Mats Bergstrand. Bild: Krook & Tjäder
Mats Bergstrand.

- Vi har haft en del samarbete på senare tid och båda bolagen kände att vi kan dra nytta av varandra, säger Krook & Tjäders vd Mats Bergstrand till Fastighetssverige.

Han menar att branschen går mer och mer mot att de mindre aktörerna går upp i större.
- Det är tufft för små aktörer att positionera sig i dag. Omvärlden och kunderna ställer andra krav än tidigare. Det handlar om allt från specialkompetens till verksamhets- och IT-system.

Siktar ni på att växa ytterligare framöver genom att gå samman med andra bolag?
- Vi har tidigare vuxit organiskt och det här är första gången vi växer på det här sättet. Om det dyker upp möjligheter är vi intresserade, men det är inte så att vi söker aktivt.

I Borås kommer bolaget nu att marknadsföras under namnet Krook & Tjäder DTH Arkitekter.

- Genom det här samgåendet kan vi erbjuda lokal närvaro i en viktig region som Borås samtidigt som våra kunder och medarbetare får tillgång till Krook & Tjäders samlade kompetens. Att tillhöra ett större sammanhang är ett naturligt steg i och med branschens högt ställda krav på specialistkompetens och kvalitetssystem, säger Dominic Wansbury, delägare i DTH arkitekter.

Totalt kommer Krook & Tjäder-koncernen att ha nästan 130 medarbetare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige