Image

Krook & Tjäder går ihop med Boråsbolag

Bygg/Arkitektur Boråsbaserade DTH Arkitekter, med åtta medarbetare, fusioneras med Krook & Tjäder.
Publicerad den 28 Januari 2015
Mats Bergstrand. Bild: Krook & Tjäder
Mats Bergstrand.

- Vi har haft en del samarbete på senare tid och båda bolagen kände att vi kan dra nytta av varandra, säger Krook & Tjäders vd Mats Bergstrand till Fastighetssverige.

Han menar att branschen går mer och mer mot att de mindre aktörerna går upp i större.
- Det är tufft för små aktörer att positionera sig i dag. Omvärlden och kunderna ställer andra krav än tidigare. Det handlar om allt från specialkompetens till verksamhets- och IT-system.

Siktar ni på att växa ytterligare framöver genom att gå samman med andra bolag?
- Vi har tidigare vuxit organiskt och det här är första gången vi växer på det här sättet. Om det dyker upp möjligheter är vi intresserade, men det är inte så att vi söker aktivt.

I Borås kommer bolaget nu att marknadsföras under namnet Krook & Tjäder DTH Arkitekter.

- Genom det här samgåendet kan vi erbjuda lokal närvaro i en viktig region som Borås samtidigt som våra kunder och medarbetare får tillgång till Krook & Tjäders samlade kompetens. Att tillhöra ett större sammanhang är ett naturligt steg i och med branschens högt ställda krav på specialistkompetens och kvalitetssystem, säger Dominic Wansbury, delägare i DTH arkitekter.

Totalt kommer Krook & Tjäder-koncernen att ha nästan 130 medarbetare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige