Image

Kristina Alvendal till Svenska Hus styrelse

Bolag Svenska Hus rekryterar Kristina Alvendal, tidigare stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad, till styrelsen där hon väljs in som ledamot.
Publicerad den 14 Mars 2016
Kristina Alvendal. Bild: Svenska Hus
Kristina Alvendal.

Svenska Hus har nyligen annonserat vd-rekryteringen av Daniel Massot och meddelar nu rekryteringen av Kristina Alvendal. Kristina Alvendal har drygt 20 års erfarenhet av politiskt arbete bland annat i Stockholmsregionen, ofta med inriktning på fastighetsbranschen.

– Vi är oerhört glada över att vi har lärt känna Kristina och att hon vill engagera sig i Svenska Hus. Kristina kommer att vara en mycket aktiv ledamot och, genom sitt breda nätverk, stärka företagets verksamhet framför allt i Stockholmsregionen. Med Kristinas kontakter i huvudstadsregionen och Daniels nätverk i Göteborgsregionen räknar vi med en fin expansion för Svenska Hus de kommande åren, säger Hans Eliasson, ordförande i Gullringsbo Egendomar, moderbolag till Svenska Hus.

Kristina Alvendal driver idag eget bolag med inriktning på fastighetsutveckling av strategisk karaktär samt rådgivning och implementering på en praktisk nivå. Innan dess var hon vd för Airport City Stockholm. Hon har även bland annat arbetat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd och var med och etablerade Lidl i Sverige. Hon har funnits med både på listan över fastighetsbranschens mäktigaste kvinnor i tidningen Fastighetssverige och på Veckans Affärers lista över 101 Supertalanger.

Förutom styrelseuppdraget i Svenska Hus kommer Kristina Alvendal att engagera sig i övriga bolag i koncernen Gullringsbo Egendomar. Bland annat kommer koncernens byggbolag MVB att tillsammans med Kristina Alvendal intensifiera sitt arbete gentemot såväl statliga som kommunala och privata beställare.

– Min erfarenhet från både fastighetsbranschen och från politiken ger mig möjlighet att bidra i samhällsutvecklingen på ett påtagligt och handfast sätt. Svenska Hus är ett väldigt intressant och framgångsrikt företag. Koncernens verksamheter med flera ingredienser såsom fastigheter, förvaltning, skog och byggbolag skapar en helhet på fastighetsmarknaden som är unik. Jag ser verkligen fram emot detta arbete, säger Kristina Alvendal.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige