Image

Konverterar till bostäder i Uppsala

Transaktioner Kvalitetsbostäder säljer en fastighet på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala till Gillöga, som planerar att konvertera fastigheten till bostäder.
Publicerad den 3 December 2014

Fastigheten består i dagsläget av handel, kontor och bostäder och är ett väl beläget objekt att aktivt arbeta om och utveckla i en mycket attraktiv bostadsmiljö. I dagsläget finns en total uthyrbar area om cirka 1 300 kvadratmeter.

- Fastigheten är idealisk för vidareutveckling och vi har efter aktivt arbete med avtalsstrukturen valt att släppa fastigheten vidare till en duktig aktör, säger Gösta Carlberg, vd och grundare av Kvalitetsbostäder som har haft Newsec som rådgivare i affären.

- Det här är ett bra objekt i de centralaste delarna av Uppsala där vi sedan tidigare har en aktiv närvaro och erfarenhet. Gillöga, med sitt långa track record för konverteringsfastigheter, kommer att arbeta vidare med fastigheten för att addera värde och förhoppningsvis kunna skapa nya attraktiva bostäder i Uppsala, säger David Tomsic, delägare i Gillöga.

- Vi är glada att göra den här affären åt Kvalitetsbostäder och fortsätter visa på vår placeringsförmåga av konverteringsobjekt i storstadsregionerna, säger Dan Sandstedt, head of property transaction på Newsec.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige