Image

Klart med ny verksamhet i NA-borgen

Uthyrning Efter 80 år flyttade Nerikes Allehanda från anrika NA-borgen i Örebro. Nu har fastighetsägaren tecknat ett 15-årigt hyresavtal som innebär helt ändrad verksamhet i fastigheten.
Publicerad den 27 Februari 2014
NA-borgen. Bild: Clarion
NA-borgen.

Den anrika 1800-talsbyggnaden kommer nu byggas om för hotellverksamhet. Allt i syfte att bevara husets själ och kultur och erbjuda hotellgästerna Örebros mest anrika byggnad.

- Jag är oerhört glad och stolt över att Clarion Collection nu får möjlighet att erbjuda våra gäster den här fantastiska byggnaden. Jag är särskilt glad över att kunna öppna upp Borgen för Örebroarna, säger en mycket glad Trond Bastiansen, koncerndirektör för Clarion Collection Hotel.

Fastigheten kommer med start inom de närmaste veckorna byggas om för hotellverksamhet. Den 4 300 kvadratmeter stora fastigheten kommer att inrymma 137 hotellrum varav två stora sviter, en restaurang, ett gym med bastu samt konferensrum. Målet är att kunna öppna upp för gäster under våren 2015. Då fastigheten har ett stort kulturvärde kommer ombyggnaden ske med stor omsorg och med sakkunnig expertis.

Clarion Collection har signerat ett 15-årigt hyresavtal med fastighetsägaren Husman lokaler AB. Hotellet kommer drivas av Clarion Collection som är en del av Nordens största hotellkoncern Nordic Choice Hotels.

- Jag är väldigt glad över att få Clarion Collection och Nordic Choice Hotels som hyresgäst. För oss har det varit viktigt att hitta en seriös och långsiktig hyresgäst som kan vara med att förädla denna fastighetspärla. Jag ser mycket fram emot att dörrarna öppnas till hotellet och gästerna kan få uppleva fastigheten, säger Magnus Carlsson från Husman lokaler AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige