Image

Klart för nya bostäder på Orust

Bostäder Bygglov har beviljats för bostäder och lokaler i båtmagasinet i Kungsviken, Orust.
Publicerad den 12 Oktober 2016
De nya bostäderna byggs i Kungsviken. Bild: Bra Boende Centralt
De nya bostäderna byggs i Kungsviken.

Även det tidigare magasinet, i dag rivet, kommer att återuppföras i samma volym som tidigare innehållande bostäder och lokaler. Köparen Tollskär Förvaltning AB tar över hamnverksamheten och de båda fastigheterna den första november.

Bygglovet gäller det befintliga magasinet som kommer att innehålla 24 lägenheter i bostadsrättsform med lokaler för handel, hamnverksamhet och garageplatser i bottenvåning. I etapp 2 planeras för ett tiotal lägenheter, och även där lokaler och garage.

– Vår ambition är att utveckla men också bevara fastigheterna i denna fina miljö. Vi kommer att tillvarata den unika båtbyggartraditionen från Kungsviken och använda dessa inslag med modern inredning. Vår ambition är att det ska bli ett speciellt och häftigt projekt som andas båtbyggarhistorik, utan att vara kompasser och trossar, säger Daniel Hedberg, delägare och projektledare i Tollskär Förvaltning AB.

Fastighetsmäklarföretaget Gofab har fått i uppdrag att förmedla lägenheterna som ska kunna tillträdas av köpare hösten 2017.

– Intresset är redan stort då många har väntat på att något likt detta ska ske i området, säger Peter Oscarsson, ägare och fastighetsmäklare på Gofab.

Projektet omsätter cirka 100 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige