Image
Östersund.
Östersund. Bild: Klarabo

Klarabo slutför förvärv av bostadsportfölj i Östersund

Transaktioner Klarabo slutför förvärvet av en bostadsportfölj i Östersund om sammanlagt 877 hyreslägenheter. Affären kommunicerades i juli och var villkorad av att låneavtal ingås på villkoren i enlighet med kreditbeslutet före tillträde. Klarabo har nu ingått låneavtal enligt villkoren och slutför därmed affären. Förvärvet finansieras med banklån med en löptid på tre år till en fast ränta om totalt 1,4 procent samt befintlig kassa.
Publicerad den 1 Oktober 2022
Annons
Image

Klarabo som bolag finansieras uteslutande genom banklån och egna medel och kommer efter förvärvet, baserat på siffror per 30 juni, ha en belåningsgrad som uppgår till 49 procent. Den genomsnittliga räntan uppgår till 2,16 procent och KlaraBos räntebindningstid samt kreditbindningstid uppgår till 2,58 respektive 2,96 år efter förvärvet.
– Det är glädjande att slutföra affären i Östersund som delvis finansieras med banklån till väldigt förmånliga villkor. Det är ett bevis på vårt fortsatta höga förtroende och våra goda bankrelationer. Vår kapitalstruktur som endast bygger på finansiering via banksystemet ger oss en stark finansiell ställning och vi har således inget behov av att söka finansiering från andra i dagsläget mer volatila instrument, säger Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo

Klarabo tillträder beståndet den 30 september. Efter förvärvet uppgår antalet hyreslägenheter i förvaltning till cirka 6 500, motsvarande cirka 492 570 kvadratmeter vilket innebär att bolaget närmar sig sitt operationella mål om att vid utgången av 2025 äga och förvalta minst en halv miljon kvadratmeter.

Efter förvärvet uppgår Klarabos kassa till över 300 miljoner kronor samt kreditfaciliteter om totalt drygt 1 300 miljoner kronor.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige