Image

Känd artist får betala straffavgifter för svartbyggen

Juridik Acasso Fastigheter, som leds av artisten Tomas Ledin, tvingas betala straffavgifter om 75 000 kronor för studentbostäder som inreddes utan bygglov i en källare i Uppsala.
Publicerad den 7 Mars 2011

Studentbostäderna har nu i efterhand godkänts, men Acasso ska betala 75 000 kronor i byggnads- och tilläggsavgifter för svartbygget, skriver Upsala Nya Tidning.

I fastigheten vid Vaksalagatan finns ett hundratal studentbostäder. Bostäderna i källaren uppdagades sedan hyresgäster klagat över fukt- och mögelskador, utan att bristerna åtgärdades.

Acasso Fastigheter ägs av Acasso Music AB och Acasso Productions AB. Styrelseordförande i båda bolagen är artisten Tomas Ledin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige