Image

Kakeldaxgruppen expanderar på Hisingen

Bygg/Arkitektur Just nu pågår byggnationen av Kakeldaxgruppens största satsning någonsin. På totalt 5 200 kvadratmeter samlar företaget all sin verksamhet på Hisingen under ett och samma tak. 
Publicerad den 10 December 2015
Nu ska Kakeldaxgruppen samla all sin verksamhet på samma ställe. Bild: Kakeldaxgruppen
Nu ska Kakeldaxgruppen samla all sin verksamhet på samma ställe.

– Vi har tidigare haft två fastigheter bredvid varandra och en butik några hundra meter bort. Nu bygger vi ihop husen och flyttar allting hit. På det sättet säkrar vi vår tillväxt med huvudkontor, ny modern butik, webbhandel samt ett toppmodernt logistikcenter med bra läge i Göteborg, säger Johan Sandberg, vd för Kakeldaxgruppen.

Det nya centrallagret kommer bland annat att innebära att all på- och avlastning kommer ske inomhus, via så kallade vädersäkra dörrar.

– Det innebär att allt arbete kommer ske inomhus hädanefter, vilket såklart kommer underlätta oerhört för våra anställda, säger Johan Sandberg.

I samband med ombyggnationen flyttar man den befintliga butiken och bygger upp en helt ny som delas upp i två avdelningar, en för privatkunder och en för proffs.

– Genom att vi bakar ihop hela vår verksamhet och samlar all kompetens på ett och samma ställe kommer vi kunna erbjuda våra kunder en bättre och effektivare service. Det blir mer plats för inspirerade inredningsmiljöer och presentation av plattor. Dessutom kommer det bli lättare rent logistiskt med bra lastplatser, avslutar Johan Sandberg.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige