Image
K2A köper i Gävle.
K2A köper i Gävle. Bild: K2A

K2A köper samhällsfastighet i Gävle

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Andersberg LSS AB som äger fastigheten Gävle Andersberg 17:42. Säljare är Emrahus AB som är specialiserade på att utveckla LSS-bostäder.
Publicerad den 6 November 2019
Annons
Image

Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 21,2 miljoner kronor. Tillträde av aktierna samt erläggande av köpeskilling är den 2 december 2019. Förvärvet kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.

På fastigheten finns en byggnad uppförd 2014 med ett LSS-boende med sex lägenheter och gemensamhets- och personalutrymmen. Byggnaden är ett certifierat passivhus. Den uthyrningsbara arean uppgår till 448 kvadratmeter vilken till fullo är uthyrd till Attendo – ett av Sveriges ledande omsorgsföretag. Hyresvärdet uppgår till cirka 1,3 miljoner kronor.

– Detta är ett förvärv av ett modernt LSS-boende med mycket hög standard. 2014 blev boendet Sveriges första passivhuscertifierade LSS-boende. Samhällsfastigheten kompletterar vår hållbara fastighetsportfölj på ett bra sätt och förstärker vår position i Gävle där vi inom de kommande åren kommer att kunna erbjuda cirka 800 hyres- och studentbostäder, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige